ΠΛΑΚΈ

Φασόλια είναι μακράν η καλύτερη πηγή φυτικών πρωτεϊνών, αφού έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ανάμεσα στα φυτικά τρόφιμα. Περιέχουν 21 έως 25% πρωτεΐνη κατά βάρος, το οποίο είναι πολύ υψηλότερο από ό, τι άλλα φυτικά προϊόντα. Αν και η πρωτεΐνη των φασολίων είναι ατελής, γιατί δεν περιέχουν το αμινοξύ κυστεΐνη, αυτή η ανεπάρκεια μπορεί να ξεπεραστεί τρώγοντας συνδυαστικά λίγο ρύζι ή άλλα δημητριακά, σπόρους ή ξηρούς καρπούς, ή μαύρο ψωμί ή ασπράδι αυγού, ή μια κουταλιά γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Η κατανάλωση φασολιών ως πηγή πρωτεΐνης είναι εξαιρετικά σημαντική σε όλο τον κόσμο, καθώς παρέχουν μία καλή πηγή πρωτεΐνης με ελάχιστο κόστος σε σχέση με την παραγωγή των πηγών ζωικής πρωτεΐνης. Φασόλια και υδατάνθρακες Εκτός από την πρωτεΐνη, τα φασόλια περιέχουν συνθέτους υδατάνθρακες που παρέχουν στον οργανισμό μας ενέργεια.  

Τα 90 γρ. φασόλια βρασμένα περιέχουν τα παρακάτω θρεπτικά συστατικά:
– ΕίδοςΠρωτεΐνες
– γρ.Λίπη
– γρ.Υδατάνθρακες
– γρ.Φυτικές Ίνες
– γρ.Θερμίδες
KcalΦασόλια λευκά8,70,322,55,6124Φασόλια κόκκινα 7, 70, 420, 35, 7113 Φασόλια γίγαντες 7, 30, 419, 66, 6108 Φασόλια μαυρομάτικα 6, 90, 617, 43,1100 Φασόλια μπαρμπούνια 6, 2114, 76, 394Φασόλια σόγιας 14, 37, 7