ΜΠΌΝΕΤ

Προέρχεται από μακρύκαρπες ποικιλίες ρυζιού και οφείλει το χαρακτηριστικό υποκίτρινο χρώμα του στην υδροθερμική επεξεργασία που υποβάλλεται. Ο καρπός προβράζεται για να απομακρυνθεί ο φλοιός του και στη συνέχεια βράζεται ξανά. Έτσι τα θρεπτικά του συστατικά παραμένουν αναλλοίωτα. Το προτιμούν ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές γιατί, λόγω της ιδιαίτερης επεξεργασίας του, παραμένει σπυρωτό, αποτελώντας ιδανική επιλογή ως συνοδευτικό σε πολλά αγαπημένα φαγητά όπως κοκκινιστό, ρυζοσαλάτα, σουτζουκάκια σμυρνέικα ή κερκυραϊκό σοφρίτο