ΚΑΡΟΛΊΝΑ

Το ρύζι Καρολίνα είναι η πιο γνωστή ποικιλία στην Ελλάδα. Καλλιεργείται κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα στο Δέλτα του Αξιού ποταμού και στις Σέρρες κοντά στον ποταμό Στρυμόνα. Είναι μεσόκαρπο ρύζι, το οποίο μετά τη συγκομιδή του, επεξεργάζεται και μέσω της διαδικασίας της λεύκανσης αποκτά το χαρακτηριστικό λευκό του χρώμα. Η ικανότητα του να απορροφά τα λίπη κάνουν το ρύζι Καρολίνα εξαιρετική επιλογή για πιλάφι ή ως συνοδευτικό σε φαγητά φούρνου. Είναι κατάλληλο για την παρασκευή πολλών παραδοσιακών ελληνικών συνταγών όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί,γεμιστές ντομάτες και πιπεριές, μυδοπίλαφο, λαχανόρυζο! Σημείωση: Δεν είναι κατάλληλο για ρυζότο γιατί χυλώνει πολύ.