ΓΛΑΣΈ

Λευκό και μεσόκαρπο ρύζι, το ρύζι Γλασέ είναι μία από τις παλαιότερες καλλιεργήσιμες ποικιλίες. Η καλλιέργεια του συναντάται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με την μεγαλύτερη παραγωγή να συναντάται στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης. Η ιδιότητα των κόκκων αυτής της ποικιλίας να «κολλάνε» μεταξύ τους, κάνουν το ρύζι γλασέ εξαιρετική επιλογή για τις σούπες, τα γεμιστά και το ρυζόγαλο! Βέβαια όσον αφορά τα γεμιστά, οι απόψεις διίστανται καθώς πολλοί προτιμούν ρύζι Καρολίνα. Δοκιμάστε και τις δύο ποικιλίες για να δείτε ποια ταιριάζει στις δικές σας προτιμήσεις!